Werking

Ons product

De bleekgel die gebruikt wordt bij Codent Bleaching werd specifiek voor ons ontwikkeld zodat deze veilig en effectief is. De bleekgel maakt gebruik van de nieuwste manier om tanden witter te maken, namelijk de PAP bleaching technologie. Door de unieke samenstelling van onze bleekgel kunnen de tanden witter gemaakt worden, zonder het risico op gevoelige tanden. Uiteraard voldoet ons product aan alle vigerende wetgevingen.

  Veilig en effectief

  Neutrale pH , waardoor de tanden niet beschadigd worden

  Bevat geen peroxide

  PAP bleaching technologie

  Bevat calcium

  Bevat aloe vera

  Bevat vitamine E

  Muntsmaak

  Geen gevoelige tanden

  Vegan friendly

  Niet getest op dieren


Bleaching technologieën - geschiedenis

De eerste manier om tanden witter te maken was de laserbehandeling. Dit was een behandeling die enkel door tandartsen uitgevoerd kon worden, heel veel tijd in beslag nam, die kostelijk was en die een blijvende gevoeligheid gaf aan de tanden. Deze behandeling dient herhaald te worden.

Daarom werd er later overgeschakeld naar bleken met peroxide (waterstofperoxide of carbamide peroxide). Bleaching met peroxide (>0,1%) is enkel toegelaten door tandartsen gezien er tijdens deze manier van bleken vrije radicalen gevormd worden die niet enkel de vlekken gaan verwijderen maar ook de tanden en het tandvlees kunnen beschadigen. Deze effectieve behandeling heeft als grootste nadelen dat ze prijzig is en dat het de tanden aantast en gevoeliger maakt. Ook dient een bleaching behandeling met peroxide herhaald te worden om het resultaat te behouden.

De nieuwste technologie voor tanden bleachen is de PAP bleaching technologie waarbij ftalimidoperoxycapronzuur (PAP) als actief bestanddeel gebruikt wordt. Gezien PAP geen vrije radicalen laat vrijkomen tijdens de oxidatie reactie is dit een veilige, pijnloze manier van bleachen, zonder uw tanden gevoelig te maken. Deze bleaching methode mag uitgevoerd worden door niet-tandartsen en dient, net zoals alle andere bleaching methodes, ook herhaald te worden voor een blijvend resultaat.

 

  Afspraak maken